maanantai 24. lokakuuta 2011

Juustoinen kanakeitto

Kolea syksy on saanut kaipaamaan ruuaksi lämpimiä keittoja. Tekemieni keittojen valikoima on ollut aika yksipuolinen ja viime viikolla päätin alkaa opettelemaan uusien keittojen tekemistä. Eipä siis muuta kuin googlaamaan ja etsimään sopivia reseptejä.

Ensimmäiseksi sopaksi valitisin juustoisen kanakeiton, jonka raaka-aineet ovat nämä:
2 rkl voita
4 kananrintaa paloiteltuna
2 valkosipulin kynttä silputtuna
1 paprika kuutioituna
1 chili
4 dl kanalientä
2 dl kermaviiliä
1 pussi pakastepinaattia
cheddarjuustoa



Itse pidän valkosipulista kovasti ja laitoin tuplasti enemmän valkosipulia.

Valmistus:
1. Ruskista kanaviipaleita pannulla ja lisää sekaan silputtu valkosipuli, chili ja paprikakuutiot. Jatka paistamista kunnes kana on melkein valmista.
2. Kuumenna kattilassa kanaliemi ja lisää kana ja kasvikset joukkoon. Kiehauta.
3. Vähennä lämpöä. Lisää joukkoon kermaviili ja sulatettu pakastepinaatti. Hauduta noin 5-10 minuuttia.
4. Tarkista maku. Lisää mausteita tarvittaessa.
5. Tarjoile kanakeitto raastetun cheddarjuuston kera.


Ensimmäinen keittokokeilu oli varsin onnistunut, sillä tästä tuli tosi hyvää. Kokeilut jatkuvat lähiaikoina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti