keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Vadelmapiirakka

Tämänkin ohjeen otin Kinuskikissalta, vaikka tästä tulikin vähän sovellettu versio. 


Pohjan ainekset ja teko-ohje:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää muna hyvin vatkaten.
3. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon.
4. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.
5. Paista 200 asteisessa uunissa 10-12 min.
6. Anna pohjan jäähtyä.

Täytteen ainekset ja teko-ohje:
2 ½ dl Flora Vispiä
1 prk Bulgarian jugurttia
0,5 dl fariinisokeria 
vadelmia 

1. Vaahdota Flora Vispi.
2. Lisää joukkoon Bulgarian jugurtti ja fariinisokeri.
3. Vatkaa kunnes fariinisokeri on liuennut ja kaada pohjan päälle.



4. Asettele vadelmat täytteen päälle.
5. Valmista vedestä ja hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada vadelmien päälle.
6. Anna piirakan jähmettyä hetken aikaa jääkaapissa ennen tarjoilua.


Piirakasta tuli tosi hyvää, vaikka useampikin asia meni vähän pieleen. Meiltä oli hyytelösokeri lopussa, eli kiille jäi tekemättä. En myöskään malttanut antaa sen jähmettyä tarpeeksi kauaa jääkaapissa ennen syöntiä, eli se on kuvassa vähän löysän näköinen. Lisäksi vadelmat olivat sulaneet liikaa, joten päällynen ei ole mitenkään kaunis. No ehkä ensi kerralla onnistuu paremmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti