Ainekset:
2 sipulia
valkosipulia (oman maun mukaan)
2 sipulia
valkosipulia (oman maun mukaan)
700 g bataattia
300 g porkkanoita
1.4 l kana- tai kasvislientä
Suolaa ja pippuria
Creme fraichea
Valmistusohje:
1. Kuori ja pilko sipulit, bataatit ja porkkanat.
2. Paista hetkinen sipulia ja valkosipulia pannulla.
3. Lisää kiehuvaan kanaliemeen sipulit, bataatti ja porkkana. Keitä vihannekset pehmeiksi (noin puoli tuntia).
4. Soseuta keitto tehosekoittimella.
5. Mausta suolalla ja pippurilla.
6. Tarjoile bataatti-porkkanakeitto creme fraichen kanssa.
Tämä oli tähän astisista keitoista yksinkertaisin, mutta mielestäni parhain. Bataatti toi keittoon tosi mukavan makean maun.
Näyttää hyvältä! Tulinkin tänne laittamaan sulle ehdotuksen, että testaa yksi hyvä kasvissosekeitto - rapeaa pekonia tai krutonkeja lisäksi :) Nam.
VastaaPoistaohje löytyy täältä:
http://altgodt.wordpress.com/2011/05/01/meir-berlinmat-gulrotsuppe/
Melkein osasin suomentaa ohjeen, mutta tarvii varmaankin pariin kohtaan pyytää suomennosapua... ;)
VastaaPoista